Nieuws
Prinses Margriet naar halve finale NK!

Zaterdag 19 maart vonden in Hellendoorn de Oost gelderse kampioenschappen acrogym plaats. In de categorie E Senior zetten Marike, Nienke en Sarah een mooie, strakke oefening neer die beloond werd met 24.15 punten. In een ontzettend sterk deelnemersveld eindigden deze toppers op de 12 plaats. Helaas was dit niet voldoende om door te stromen naar de volgende ronde, maar we blikken terug op een fantastisch wedstrijd seizoen met deze dames, waarin we ze elke wedstrijd hebben zien groeien.

In de categorie E junior mochten Ymke en Lyan de vereniging vertegenwoordigen. Met de insteek tevreden te zijn met alles, en trots op hoever ze al waren gekomen, stapten ze met gezonde spanning de wedstrijd vloer op, en zetten een stralende strakke oefening neer. Dit leverde hun 24.65 punten op, het hoogste cijfer dat ze hadden gekregen dit seizoen. Met ontzettend sterke concurrentie leverde dit mooie puntentotaal de dames een 6e plaats op. Zij hebben zich dus geplaatst voor de halve finale NK die plaats vind op 21 mei in Zwolle.

 
Mooie prestaties bij Gelderlandse Kampioenschappen te Wijchen

Op zaterdag 5 maart vond de districtsfinale plaats voor de acrogymnasten van Prinses Margriet. Met maar liefst 288 deelnemers verdeeld over de hele dag en verschillende categorie├źn, beloofde het een lange dag te worden.

Lees meer...
 
Marieke stop met lesgeven aan de meisjesgroepen

Beste leden en ouders,

Onlangs heb ik besloten te stoppen met het lesgeven aan de meisjesgroepen van Prinses Margriet. Dit omdat ik mij meer wil richten op mijn werkzaamheden bij Beweeg Wijs en mijn hart meer in het onderwijs ligt dan in het sporten in verenigingsverband. Enkele weken geleden is er dan ook een nieuwe gymjuf gevonden en zo lopen mijn werkzaamheden bij Prinses Margriet ten einde. Na de meivakantie zal Romy Halleriet mijn groepen op de woensdag (ook) overnemen. Ik ga met een goed gevoel weg: natuurlijk ga ik de meisjes erg missen maar ik ben een ontzettend leerzame ervaring rijker en heb veel nieuwe mensen mogen leren kennen. Mensen die mij gesteund hebben bij mijn toch af en toe hobbelige weg door de turnwereld. Graag wil ik alle leden van Prinses Margriet en het bestuur erg bedanken voor de leuke tijd als leidster en wens ik Romy heel veel succes op de woensdagmiddag. 

Groetjes Marieke.

 
Mooie prestaties geleverd door Prinses Margriet op de eerste plaatsingswedstrijd

Zaterdag 9 januari vond de eerste plaatsingswedstrijd voor de acroturnsters van Prinses Margriet plaats in Groenlo. Ymke en Lyan mochten het spits afbijten. Zij draaide een mooie oefening, dit leverde hun een mooie 6e plaats op bij de E-junioren. Bij de E-Senioren hebben Carmen en Aranka een mooie choreografische oefening laten zien wat hun een 7e plek heeft opgeleverd. Binnen dezelfde categorie maar in een nieuwe wedstrijdronde zijn Alicia en Loes 9e geworden en was plek 11 voor Ilse en Nienke. Vervolgens waren de trio E-senioren aan de beurt. Marike, Nienke en Sarah draaide ook net als alle anderen een top oefening en zijn hierdoor 5e in hun deelnemersveld. Binnen dezelfde categorie zijn Mirit, Sam en Quinty na een mooie oefening 9e geworden. Als laatste van de dagen waren de D-Senioren aan de beurt. Jamila en Sofie draaide een prachtige, strakke oefening en werden hiervoor beloond met een gouden medaille. Joyce en Diede draaide ook een mooie oefening en werden binnen diezelfde categorie 14e.

Lees meer...
 
Wedstrijd info

Allereerst willen we iedereen een heel gelukkig, gezond en sportief 2016 toewensen.
Het nieuwe wedstrijd seizoen staat weer voor de deur en de datums zijn bekend.
Iedereen is weer hard aan het trainen, en voor een heel aantal leden zijn het de eerste wedstrijden.
Op 9 januari zullen in de sporthal in Groenlo  de eerste plaatsingswedstrijden voor de acro plaats vinden. Op 31 januari de tweede wedstrijd in de sporthal in Lichtenvoorde.
De tijden en de roosters zijn door Romy al via de mail aan de ouders doorgegeven.
Voor de leden van de acro die zich tijdens de voorrondes plaatsen voor de volgende ronde zijn er op 5 maart de gelderse kampioenschappen. Deze worden gehouden in Wijchen en verdere informatie volgt tzt.
Op 23 januari gaan de dames/heren van de donderavond groep naar de springwedstrijden in Nunspeet.  Ze doen mee aan minitrampoline/pegasus en minitrampoline.


We wensen iedereen een fantastisch wedstrijd seizoen en heel veel succes met de voorbereidingen.

 


Pagina 2 van 4
Gymnastiekvereniging PrinsesMargriet